;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavaonice. Ukoliko nastavite korištenje prodavaonice, Vi prihvaćate uvijete korištenja. Više informacija

Horoskop

18. 02. 2021.

 

OVAN

Ovnovi su poznati po ogromnoj energiji, smjelosti, hrabrosti, otvorenosti, svojeglavosti i optimizmu. Stalno u akciji, ne vole ništa što ih, posebno fizički, steže i ograničava. Kada opremaju kupaonicu, prednost daju ugradbenim elementima i opremi sa izraženom funkcionalnošću. U kupaonici sve mora biti vrlo dobro složeno i pristupačno. Ovaj znak nema strpljenja i ne zamara se detaljima i nepotrebnim stvarima. Skoro su uvijek u toku s trendovima, pa je logično da ćete zateći novotarije baš u njihovoj kupaonici: slavine sa senzorima, sanitarije poboljšane najnovijim tehničko-tehnološkim karakteristikama, i raznu opremu za “pametne kuće”. Pridaju značaj kvalitetu, ali još više dizajnu. Vole reprezentativne enterijere, kojima se mogu pohvaliti. Ovnovi kupuju pločice velikih formata, bez fuga čije čišćenje ih može nervirati. Komadi kupaonskog nameštaja mogu biti od različitog materijala, ali krajnje jednostavni za čišćenje. Minimalistički stil najviše odgovara ovom znaku, pa bez suvišnih detalja, može uživati u funkcionalnom i rasterećenom prostoru - jer Ovan je sam sebi dovoljan.

 

BIK

 

Bikovi su strpljivi, tvrdoglavi, miroljubivi, ustrajni i uporni. Vole sigurnost i zato im je atmosfera obiteljskog doma jako važna. Bikovi su i materijalisti. Ekonomska sigurnost im je vrlo bitna, pa ako nisu potpuno zbrinuti, ne mogu se opustiti i u potpunosti uživati. Sve što ih okružuje mora biti kvalitetno napravljeno bilo da je reč o masivnim stolovima sa zakrivljenim nogama ili velikim svjetiljkama i vazama. Važnu ulogu u životu ovog znaka imaju stvari i sitnice koje im omogućavaju ugodnu svakodnevnicu. Zato će njihov dom biti pun praktičnih rješenja, kao što su hi-tech u funkciji udobnosti. Kauč i krevet Biku su najvažniji komadi nameštaja, pa svakako, onda i udobna velika kada. Glazba u kupaonici ili, čak televizor su dio moguće opreme. Također, kod Bikova ćete u svim prostorijama vidjeti puno cvijeća. Oni vole što više prirodnog svijetla i izbegavaju fluorescentne lampe. Za Bikove su idealne zemljane boje i prirodni materijali koji stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu.

 

BLIZANCI

Poznati i kao vjetropiri zodijaka, Blizanci su duhovite i radoznale osobe. Budući da obožavaju promijene, njihov životni prostor treba uvijek biti dopunjen nekim novim detaljem i zanimljivom sitnicom tako da se ove nemirne osobe osijećaju kao da su uvijek na nekom drugom mjestu. U kupaonici, najpraktičniji efekt promjene može se postići raznobojnom rasvjetom koju će Blizanac mijenjati iz dana u dan. Za tu svrhu, preporučuju se bezbojni tonovi na kojima će svjetlosni efekti moći vidjeti. Nije isključeno da će Blizanac koristiti i neku flurouscentnu rasvjetu kao dekoraciju i naglasak. Kupaonica im treba biti jednostavna. Njihovom temperamentu odgovara više tuš kabina nego kada. Pošto za Blizance vrijedi da su užurbani i neorganizirani, preporučuju im se jednostavni elementi. Ormarići za odlaganje bi trebali, sa unutrašnje strane, imati definirane dijelove koji će im pomoći da lakše razvrstaju svoje stvari. Blizancima je komunikacija na prvom mestu, pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan namještaj. U tom slučaju, trebalo bi instalirati kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače za led ekrane, TV i superbrzi internet.

 

RAK

 

Hipersenzitivni Rakovi su zbog svoje osećajnosti spremni da reaguju i na najmanju sitnicu. Skloni su čestim promjenama raspoloženja, a najosjetljiviji su kada dođe do bilo kakvog problema u njihovom domu i neskladnih odnosa unutar članova najbliže porodice. Njihova oprema u kupaonici mora, najprije biti  sigurna za sve korisnike. Protuklizne pločice, rukohvat u kadi, klupe za pristup djece sanitarijama, različita dodatna oprema za stare i djecu ... vrata kupaonice se nikada ne zaključavaju! Više pažnje posvećuju osmišljajvanju prostora koji će biti, prije svega, udoban i dostupan. Izgled opreme je manje važan. Vole vintage detalje koje nalaze na tavanu ili na buvljaku. Na policama, pored parfema, naći će se i uokvirena fotografija uže obitelji, ili neki suvenir. Budući da su Rakovi sentimentalni, ti detalji će im značiti puno više nego neki najnoviji trendovski komad nameštaja o kojem svi pričaju.

 

LAV

 

Najvelikodušniji znak zodijaka samouvjeren, kreativan i društven, želi da se ugodno osejćate u njegovom domu, ali i da mu se divite. Njegov dom može biti jako raznolik. Može biti jako otmjen, moderan, klasičan ili sasvim kič. Sve, samo ne skroman! Lav voli raskoš i ne štedi novac za opremanje enterijera. Bez obzira o kojoj prostoriji se radi, Lav će dati sve od sebe da ju opremi najboljim materijalima, brendiranim komadima namještaja, skupocjenim stvarima. Kada kupuje, Lav će uvek obratiti pažnju na kade sa nogicama, na ormariće sa zlatnim okovom, ogledala sa kitnjastim - zlatnim okvirima. Zidove će ukrasiti dekor pločicama, listelama i zlatnim lajsnama. Ambijent mora biti luksuzan i nametljiv, da ne bi publiku ostavio ravnodušnom. Lavovi vole dobro osvetljenje, pa će se u njihovoj kupaonici naći zanimljive zidne lampe sa detaljima od sjajnog metala. Vole i umjetnine. Ovim znakom upravlja Sunce, pa se zlatna, žuta, narančasta i crvena odlično uklapaju u dom Lava. Te boje svojom blistavošću skreću pažnju i upotpunjavaju luksuzni ambijent.

 

DJEVICA

 

Ako se neki horoskopski znak može nazvati potpunim perfekcionistom, onda je to Djevica. Iako ne živi u velikom prostoru, dom Djevice činit će se prostranim, jer ona iz minimuma izvlači maksimum. Djevice će iskoristiti svaki, pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju. Prednost daju tuš kabinama, ugradbenim elementima, 2u1 bide-wc školjka(wc školjka sa tuš ručicom), a omiljen im je neupadljiv kupaonski nameštaj sa organizerima. Djevice su najpoznatije po svom osećaju za red i disciplinu. Ukoliko se nalazite u njezinoj kupaonici i otvorite bilo koji od ormarića, bit ćete zapanjeni koliko je sve uredno posloženo, pa čak i sredstva za čišćenje - i to po aecednom redu. Djevice su štedljive i one će najbolje izračunati površine koje će obložiti pločicama tako da odgovaraju u milimetar. Zato im se najviše preporučuju pločice manjih dimenzija i mozaici kojima vješto mogu riješiti matematičke probleme. Kako, prije svega, cijene logiku i red, u kupaonici im se često mogu vidjeti uzorci s linijama ili geometrijskim oblicima. Budući da su po prirodi praktične, daju prednost bojama kao što su bijela, bež, svjetloplava, ali i siva i smeđa. Ove prirodne i neutralne boje su lako uklopive u svim kombinacijama i za sve prilike.

 

VAGA

 

Vage su osobe koje imaju profinjen ukus i oštro oko, posebno za detalje. Smirujući prostor u kojem se oseća sklad je ono što je Vagama potrebno u svim prostorijama, pa i u kupaonici. Uglavnom biraju svijetle pločice, koje savršeno kombiniraju sa mozaikom ili dekor pločicama. Pripadnici ovog znaka vole otvorene i prozračne prostore koji nikako ne smiju biti zatrpani nepotrebnim stvarima. Namještaj u kupaonici treba biti proporcionalan, simetričan i pomalo zaobljen. Sanitarije su ovalnih i ugodnih formi. Najčešće kombiniraju moderno s tradicionalnim stvarjući prije svega udoban i opuštajući ambijent. Kod Vaga je uvek ugodno, skladno i, naravno, čisto. Uz romantičnu prirodu Vage, odlično idu nježne i pastelne boje. Svjetloroza, tirkizna kao i mintzelena donose im pozitivnu energiju, dok su za naglašavanje dekora, odlične ljubičasta i tamnoplava. Vage obožavaju knjige, pa se nemojte začuditi, ako ih vidite na tronošcu pored ručnika. 

 

ŠKORPION

 

Škorpioni su snažni, aktivni i dominantni znakovi Zodijaka. Dom Škorpiona je njihovo utočište, zato će ga uređivati isključivo prema onome šta njima odgovara i čuvati od znatiželjnih pogleda. Ipak su to snažni i tajanstveni znakovi. Škorpioni i luksuz povezani su kao prst i nokat. Njihova želja za glamurom odražava se u njihovoj sklonosti ka nameštaju ukrašenim kožom ili krznom, kao i skupim dizajnerskim komadima. Ne mogu odoljeti bojama tamnog vina, kao što su tamnoljubičasta, boja višnje i, naravno, crna. Njih kombiniraju sa bijelom zbog kontrasta. U domovima Škorpiona se mogu vidjeti ogledala većih dimenzija postavljena u skoro svim prostorijama. Također, veliki su ljubitelji tehnoloških uređaja namenjenih zabavi i uživanju. Zato se nemojte iznenaditi, ako u kupaonici Škorpiona doživite mističnu atmosferu izazvanu glazbom i prigušenim svjetlima. Vole pločice jedinstvenih tekstura, sanitarije neobičnih oblika, sofisticirane slavine i raskošnu dekoraciju. Pošto vole čuvati svoju privatnost za sebe, u njihovoj kupaonici mogu se naći ormarići sa tajnim ladicama, ali i dvostruka ogledala.

 

STRIJELAC

 

Strijelac je zabavan, bezbrižan, veseo znak koji ne robuje nikakvim ograničenjima. Uživa u slobodi i želi iskoristiti sve što život pruža. Obožava putovanja, daleke zemlje i egzotiku. Zato i nije čudno što ne provodi puno vremena kod kuće i što mu je uređivanje stana usputna aktivnost. Strijelac bi najviše uživao u prostranoj kupaonici, sa opremom koja mu pruža najraznovrsnije aktivnosti, a ne samo higijenu. Za njega bi idaealno bilo imati spa prostoriju, saunu, pa i bazen kako bi mogao okupljati društvo. Kod Strijelca ćete u toaletnom stoliću  uvijek naći neotvorene četkice za zube, rezervni kupaonski ogrtač i udobne papuče za goste. Kao kod pravog hedonista, možda ćete naći i čašu vina na klupici pored kade. Inspiraciju za uređenje bilo koje prostorije, pa i kupaonice donosi iz različitih podneblja. Svi stilovi su dozvoljeni. U kupaonici možete sresti kombinacije zelene, ljubičaste, tirkizne i kraljevskoplave. Namještaj rijetko kupuje namjenski, često je i polovan, ali najvažnije je da u prostor donosi toplinu i osobni stil. Na zidovima su ogromna ogledala, a na policama slike s prikazima prirode ili fotografije s prizorima dalekih zemalja. Suveniri, figurice raznih životinja ili neka duhovna obilježja različitih kultura, naći će mjesto u strelčevoj kupaonici.

 

JARAC

 

Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću. Najveće životne vrijednosti su mu tradicija i obitelj. Njegov prostor je jednostavan i urban, okružen kulturom i stilom, koji uključuje obiteljsko nasljeđe. Kupaonica mu je po obliku i opremi jednostavna, a dinamika se postiže kontrastnim bojama, teksturom i detaljima od metala. Boje koje ga inspiriraju su crna, mornarskoplava, ciklama, led i slonovača. Praktičnom Jarcu potrebno je da svaki član obitelji ima točno svoje mjesto za odlaganje, pa će se potruditi osigurati 2 umivaonika, 2 tuša, i na kraju, ako je to moguće, i 2 kupaonice.  Zato su zainteresirani za multifunkcionalne stvari. Pošto misli da ga je Bog dao za sve, Jarca možete naći i kako sam pokušava instalirati ugradbeni vodokotlić.

 

VODENJAK

 

Osobe rođene u znaku Vodnjaka su, inteligentne, neovisne i intuitivne. Iako su jako prilagođene energiji koja ih okružuje, Vodenjaci imaju duboku potrebu biti neko vrijeme sami i daleko od svega kako bi obnovili energiju. Privlači ih sve što je novo i neobično. Zainteresirani su za futurizam i tehnologiju, pa su novotarije prisutne i u njihovoj kupaonici. Vodenjaci su poznati po eklektičnoj crti, zato ne obraćaju pažnju na pravila i neke smjernice dizajna, već svoj životni prostor uređuju onako kako im odgovara. Njima je, jednostavno, sve dozvoljeno. Tako, dom u kome žive, u najmanju ruku, mora biti nesvakidašnji. Iako im najviše leži eklektički stil, zadovoljit će se i industrijskim, pošto se tu kombiniraju neočekivani predmeti na neočekivan način. Sviđaju im se pločice nalik oštećenim, sa izgledom cigle, betona ili drveta. Vodenjaci vole tirkiznu boju, i ako je odaberu za pločice, ona neće izgledati monotono, jer će uz nju kombinirati dekore neobičnih motiva i dezena, stvarajući nesvakidašnju, ali savršenu kombinaciju. Nameštaj u njihovoj kupaonici može biti izrezbaren. Lampe iznad velikog ogledala će biti zanimljive i upadljive. Nemojte se iznenaditi, ako u njihovoj kupaonici vidite glomazan luster i sofisticirane detalje i ukrase.

 

RIBE

 

Ribe pripadaju grupi najspiritualnijih znakova, a odlikuje ih samopožrtvovanje, samilost, velika kreativnost i neiscrpna inspiracija. Budući da su jako maštovite, uz malo napora svoj dom mogu urediti tako da podsjeća na malo umjetničko djelo. Ribama su, kao vodenom znaku, najvažnije točke u kući – kupaonica i wc. Zbog toga, taj dio doma uvijek izgleda najraskošnije i najudobnije za boravak. Najradije biraju stambene prostore koji jednostavno odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, sklone su jednostavnijim linijama koje se lako održavaju, pa bi se reklo da im skandinavski stil najviše odgovara: svijetle jednostavne površine, prirodno drvo, ugodne teksture. Sanitarije su zaobljenih formi. U kupaonici, pored kade, potrebna im je i tuš kabina sa tuš stupom na kojem se podešavaju mlazovi. Svijeće i glazba su nezaobilazni, a puno mjesta ostavljaju za umjetnine. Sve prostorije, pa i kupaonica, puni su suvenira i ukrasa koji imaju emotivnu vrijednost. Tako će se pored velike kade naći i neobična školjka izronjena u Španjolskoj 1978... tog ljeta, kada je... Pošto se teško odriču uspomena, vrlo često pretrpavaju police i zidove raznim sitnicama.